Diensten

Massage


 

Sportmassage: In 2005 behaalde ik, het door NGS erkende, diploma SportMassage. Een vorm van massage die veelal, maar niet uitsluitend, wordt toegepast op sporters. Naast de algehele prettige werking van massage, zorgt deze intensieve spiermassage voor een goede doorbloeding en afvoer van afvalstoffen waardoor spieren sneller herstellen en er minder spierpijn en kans op blessures ontstaat. Ook bij sportblessures heeft massage veelal een positief effect op het herstel.

 

Een massage duurt een half uur of een uur al naar gelang de lichaamsdelen die gemasseerd worden. Een aantal voorbeelden zijn: rug, nek, schoudermassage (half uur), achterzijde benen ofwel hamstrings en kuiten (half uur), voorzijde benen ofwel quadriceps, knieën en scheenbenen (half uur), alle bovenstaande massages in combinatie met voetmassage (1 uur), voetmassage uitsluitend (half uur of 1 uur), armen (bijvoorbeeld bij tennissers, badmintonners, squashspelers) (half uur).

 

Bindweefselmassage: In 2006 behaalde ik het, eveneens door NGS erkende, diploma BindWeefselMassage.

Deze krachtige massage (die overigens door velen als niet prettig maar wel nuttig wordt ervaren) baseert zich op de segmentale relatie tussen de diverse ledematen, organen, huid, spieren alsmede de menselijke psyche en zorgt met name voor het opheffen van segmentale storing zoals men die vaak ziet bij chronische sportblessures en andere chronische klachten zoals bijvoorbeeld spastische darmen.

 

Een bindweefselmassage wordt nooit als eenmalige massage gegeven. Bij het opheffen van chronische klachten moet men uitgaan van een behandelplan met minimaal 20 behandelingen van een uur elk. Deze behandelingen dienen in een kort tijdbestek achtereen plaats te vinden om het effect te waarborgen. Denkt u hierbij bij 2 tot 3 massages per week.

 

Voetreflexmassage: In 2008 behaalde ik via ATS opleidingen het diploma Voetreflexmassage. Deze vorm van massage wordt door heel veel mensen als bijzonder prettig en ontspannen ervaren. De effecten van deze massage worden verklaard vanuit de wetenschappelijke benadering dat het hele lichaam in de voeten is vertegenwoordigd. Alle organen, botten, spieren, weefsels en klieren hebben een, of meerdere, overeenkomstig(e) punt(en) in de voeten. Door de voeten op bepaalde plaatsen te masseren, worden organen weer geactiveerd of juist ontspannen, afhankelijk van gebruikte technieken. Darmklachten, hoofdpijnklachten, menstruatieklachten maar ook spierklachten in bijvoorbeeld nek en schouders zijn een aantal voorbeelden waarbij, door middel van voetreflexmassage, aantoonbare positieve resultaten zijn behaald.

 

Een volledige voetreflexmassagebehandeling duurt 1 uur. Bij specifieke klachten kan ook gekozen worden voor een klachtgerichte benadering van de voeten gedurende een half uur. Komt u voor de allereerste keer, rekent u dan op een 1e behandeling (inclusief intake) die echter altijd 1 uur duurt.

 

Hydrowavemassage: dit is een vorm van massage die veelal wordt toegepast bij zwangere vrouwen, vrouwen die pas bevallen zijn en nog borstvoeding geven of in het algemeen bij mannen of vrouwen die moeilijk op hun buik kunnen of willen liggen door uiteenlopende redenen.

Bij deze massagevorm neemt de client plaats op twee warmwaterkussens die op de massagetafel worden geplaatst. De client ligt op zijn/haar rug op deze kussens. Het warme water in de kussens geeft een behaaglijk en comfortabel gevoel en brengt een automatische ontspanning met zich mee. Door behoorlijke hoeveelheden olie te gebruiken wordt de client gemasseerd op rug, nek, schouders, benen, armen en buik. De massage wordt afgesloten met een gezicht/hoofdmassage.

 

Doordat de client van top tot teen onder de olie komt te zitten, is er mogelijkheid om in de praktijk na de massage af te douchen. De duur van de massage is te allen tijde 1 uur, douchen niet meegerekend. Indien u een hydrowavemassage wenst te ondergaan, dient u dit nadrukkelijk te vermelden bij het maken van uw afspraak. Dit met oog op extra informatie die ik u dan kan verschaffen tijdens het maken van uw afspraak alsmede met oog op het inplannen van de benodigde voorbereidingstijd om de kussens te vullen op de juiste temperatuur.

De hydrowavemassage is tot nader order helaas niet te boeken!!

 

Zwangerschapsmassage: Voor zwangere vrouwen pas ik een zachte vorm van sportmassage toe waarbij de zwangere vrouw op haar zij ligt terwijl rug en nek gemasseerd worden. Eerst wordt één helft van het lichaam gemasseerd, daarna draait de zwangere vrouw op haar andere zij en volgt de andere helft van het bovenlichaam.

 

Een rug/nek zwangerschapsmassage duurt een half uur. In geval van extreem zere kuiten, wat ook veelvuldig voorkomt bij zwangeren, kan ook gekozen worden voor een kuitmassage met aansluitend een ontspannende gezichtsmassage van in totaal eveneens een half uur.

Rug/nek/kuit/gezichtsmassage gedurende 1 uur behoort eveneens tot de mogelijkheden.

 

Tevens bestaat uiteraard de mogelijkheid voor zwangere vrouwen (afhankelijk van de fase van de zwangerschap en in hoeverre de zwangere vrouw nog comfortabel op haar rug kan liggen) om een hydrowavemassage te boeken. Kijk s.v.p. voor informatie over de hydrowavemassage hierboven.

 

Ontspanningsmassage: Voor een algehele ontspanningsmassage kunt u uiteraard ook terecht. Afhankelijk van de keuze voor een half uur of een uur worden bijvoorbeeld gemasseerd:

•rug, nek, schouders (half uur),

•voeten (half uur of uur),

•achterzijde en voorzijde benen (half uur),

•nek, schouders, rug en voeten (een uur)

•nek, schouders, rug, buik, gezicht (1 uur),

•rug, nek, schouders, billen en benen achterzijde (1 uur)

•full body massage (voor- en achterzijde - geen intimiteit) (1,5 uur)

 

 

        30 tot 90


        minuten


7 verschillende behandelingen


vanaf

€ 25,00

Kinesiologie


In de kinesiologie draait alles om BALANS.


We gaan hier uit van de driehoek Structuur, Emotie en Bio Chemie. Ook het elektromagnetische veld wordt in de Kinesiologie niet vergeten. Door middel van diverse technieken met behulp van onder andere spiertesten kan de balans in het lichaam (en/of tussen lichaam en geest) weer worden teruggevonden (mits er in de structuur niets echt kapot is). Het gaat hier dus met name om klachten waarvan de oorzaak zich niet zo makkelijk aan het licht laat brengen.


Technieken waarmee onder andere wordt gewerkt, zijn: Touch for Health spiertesten, Stress Release, BreinIntegratie en Oogrotaties, Voeding & Middelen Testen, OrgaanReflexPunten testen, stabiel in het leven staan door middel van toepassing van het Centering protocol, opsporen van blokkades in de Energiecentra, balans vanuit het principe van de 8 extra meridianen et cetera.


Kinesiologie is in Nederland nog niet zo bekend maar wint snel terrein. Zelf heb ik een aantal jaar kinesiologie gestudeerd via de Welkin Beroepsopleiding voor Kinesiologie volgens de principes van Wayne Topping, PH.D., LMT. Voor meer informatie over het Welkin Kinesiology College, ga naar www.welkin.nl


             60 minuten

         Diverse

         behandeltechnieken

€ 50,-

Life Coaching


Loop je in je leven vast daar waar het bijvoorbeeld gaat om relaties of werk, dan help ik je graag weer in het zadel. Door middel van gesprekstechnieken, Voice Dialogue, energetisch contact, NLP, EFT maar ook op basis van een geruime levenservaring, werken we samen aan jouw toekomstperspectief.

60 minuten

          maak kennis met

          bijvoorbeeld

          Voice Dialogue

€ 50,-40,-

CONTACT US

 Vera Bondamtuin 14

 1705 LW Heerhugowaard

Tel:          +31 72 572 8449

Mobiel: +31 6 2719 5428

   BTW no. NL184662953B01

   KVK no. 52702421 (Alkmaar)


FOLLOW US


© Copyright PPM - Petra's Praktijk voor Massage & Kinesiologie